tirsdag 22. juli 2014

KURS I NORDRE OSEN

Det skal holdes kurs i Nordre Osen ikke langt fra Trysil  3.-5. oktober 2014
Temaet er "litt annerledes" Log Cabin. I tillegg vil det bli demonstrert Janome symaskiner. Det er også muligheter for å få hjelp til ting om det er noe du lurer på :)
Hvorfor ikke få med noen "sy venninner" og kombiner med kurs/venninnehelg/husmorferie eller kall det hva du vil;) Koselig er det uansett med ei slik helg;) Veldig sosialt også, du får nye bekjentskap med folk som har samme interesse;)
Klikk gjerne på bildet om du synes det er vanskelig å lese, da vil det bli litt større;)
Det er bare å ta kontakt om det er noe du lurer på, det er ihvertfall ikke bindende;)
Se på bilde for mailadresse eller tlf nr for evt spørsmål:)

SMÅTING TIL MESSE UNDER OSENDAGENE


Nå til helgen er det Osendagene i Nordre Osen, ikke langt fra Trysil. Jeg skal ha stand der sammen med Bjørnstad SKS som selger Janome symaskiner. 
Og skal en ha stand så må en ha litt variert utvalg, så dette er noe av det jeg skal ha med å selge;) De er spådd fint vær så her kommer vi til å kose oss;) Mannen i huset blir også med, så vi tar det som en tur i tillegg;)
Så er det noen av dere som skal på Osendagene, så kanskje vi ses..... 


torsdag 17. juli 2014

BESØK PÅ SYROMMET

Idag fikk jeg besøk av barnebarnet på 4 år. Han fikk se ei lekesymaskin på syrommet og ville prøve den;) Fant stoffbit og skulle klare alt selv:) Han prøvde å sy litt til tross for at tråden ikke var tredd i nålen, men det fikk jeg ikke lov til å hjelpe til med... Det var visst slik det skulle være fikk jeg høre;) Han "syr" og tar ut stoffet og ser på det,  legger det på bordet og spør : "har det blitt større nå momor"
Jeg spør han om han synes det ser slik ut, og får til svar at når han får sydd mye så kommer det til å bli kjempestort;)
He he..... 
Det er slike stunder en tar godt vare på :) 

onsdag 16. juli 2014

PENAL ELLER SMINKEPUNG

 Hadde litt tid overs i går kveld og sydde dermed to sminkepunger eller penal om en vil bruke dem til det;) Søte og fine å ha med på tur;)

mandag 14. juli 2014

VESKE

Denne vesken har jeg sydd for en liten stund siden, men den manglet skulderreimer. Dette har jeg brukt litt tid på å finne ut av hvordan jeg ville ha det. Til for har jeg brukt voksduk kjøpt hos Jysk,, noe som gjør at det blir bedre hold/fasong på vesken:) Anbefaler å bruke dette blant annet til toalettmapper;) Vesken har en lomme utvendig;) og er sydd i balistoffer;)

BRIKKERDa har jeg sydd 3 brikker idag;) Det er alltid en utfordring det å sette sammen farger og stoffer, men da den ene ble litt "tam" så bare applikerte jeg på hjerter på den lyse delen, og dermed ble den mye friskere;)
På den brikken på bildet i midten har jeg valgt å ha den ene rød for å få det "lille ekstra"... 
Jeg synes det ikke må være helt A4, så det er lov å vike fra litt slik at det ikke blir som "alle andre"......
Mens den brikken som er på det nederste bildet er mer A4  og standard sydd;) Jeg synes aller er fine på hver sine måter;)
SPISEBRIKKER

Her har jeg bruk "stable og skjære teknikken".
Da legger jeg 6 lag med forskjellig stoffer sammen. Skjærer så på kryss og tvers slik at det blir 6 biter, og rokkerer på disse slik at det blir en bit av hvert stoff som sys sammen.
Jeg har brukt ett av hvert stoff til bakstykke, slik at det er 6 forskjellige bakstykker, men disse er ikke delt opp igjen.
Jeg syntes dem ble litt kjedelige så derfor har jeg aplikert på hjerter, og da kun på den med samme stoff i bakgrunn:) Det hjalp på veldig synes jeg;)
Denne teknikken er grei og rask å sy;)


fredag 11. juli 2014

TOALETTMAPPER

Da jeg fant igjen dette mønsteret så sydde jeg likegodt to stk. Fikk ikke helt bestemt meg for hvilke stoffer jeg syntes var finest;) 
Ble vel egentlig veldig fornøyd med begge to;)
Mønsteret er av K Quilt og heter Bill. mrk.
Dette er ei veldig romslig og god toalettmappe, som er morsom å sy om du liker å ha litt variasjon i "operasjonene"
mandag 7. juli 2014

LITT SMÅTTERI

Jeg har kost meg med å småpusle litt med slike småting som en blir raskere ferdig med:) Synes en har vært veldig effektiv på slike dager;)
Nå har jeg tenkt å finne igjen mønster på toalettmappen "Bill. mrk" som er designet av Kari Renolen, eller Kquilt som hun kalte seg den gangen;)


torsdag 3. juli 2014

VASK & TØRK

Da har jeg brukt broderimaskina mi, og prøvd å variere med skrifttyper for å få de litt forskjellige:) 
Disse skal få være med til Osensjøen under Osendagene 
26.-27. juli hvor jeg skal ha standplass sammen med Bjørnstad SKS. Bjørnstad SKS skal demonstrere symaskiner (Janome)
Blir spennende å se hvordan disse blir tatt imot av publikum;)