søndag 23. mars 2014

LØPER

Har sydd løper etter mønsteret "anemoner" designet av Bente Malm:) jeg har forlenget midtpartiet, og her har jeg brukt samme stoff over hele midten. På originalen er det oppdelt i to forskjellige stoffer som er sydd sammen;) Enkel og grei løper å sy;)

fredag 21. mars 2014

SY OG BRODERIMASKIN

Drømmen min har virkelig gått i oppfyllelse;) I flere år har jeg ønsket meg broderimaskin, og derfor ønsket jeg meg penger til ny symaskin da jeg feiret 50 årsdagen min;) Og vet dere hva, jeg fikk så mye penger at jeg kom langt på vei til akkurat denne sy og broderimaskinen:) Dette er en Janome MC9900. I tillegg til denne kjøpte jeg også softwarepakken 
"digitizer mbx version 4.5" Og her har jeg mye å sette meg inn i. Men må også si jeg er meget imponert over servicen jeg får av forhandleren. Først når jeg oppsøker dem for å se på maskiner, så får jeg en grundig gjennomgang, noe som gjør at jeg vet at her har jeg kompetanse som kan brukes når jeg trenger det. Jeg bestiller denne maskinen på onsdag, og allerede torsdag har jeg to stk på døra med denne symaskinen. Dem ankommer kl 10:00 på mitt syrom, installerer software på pc'en, gjennomgang av programmet, og gjennomgang av det grunnleggende på maskinen;) Jeg har kokt kaffe, men har nesten ikke tid til den, og dem forlater meg er kl 14:45 Det vil si at dem brukte nesten 5 timer hos meg for å gjøre meg kjent med maskinen og programmet:) Men jeg vet at det er nå jeg virkelig skal lære, når jeg skal prøve meg på egenhånd:) 
I tillegg må jeg bare fortelle dere at mens jeg har Bjørnstad SKS på besøk med symaskinen så kommer det ei sy-venninne til meg. Hun vet at jeg får maskinen min så det er vel derfor hun kommer :) Men jeg blir litt paff da jeg hører henne si: "Je ska ha ei symakin je å, den Horizon 8900......." Jeg visste at hun har hatt lyst på denne en stund, men ikke at hun hadde bestemt seg så fort:) Morsomt synes nå jeg allikevel:) Og det som da skjer er at Liv (eier av Bjørnstad SKS) reiser for å hente akkurat denne symaskinen til Bodil;) Og den turen tar ca 40 min en vei. Og dermed får hun sin nye maskin levert på døra med opplæring;) Imponerende, spør du meg;)
Nå er det bare å ta med alt av informasjon på hytta i helga og lese seg frem slik at jeg kan starte å sy når jeg kommer hjem på søndag:) 
Noen muligheter med maskinen
Kan selv velge fargen i front

Lite utdrag fra programmet
softwarepakken


Sånn ser det ut på pc'en

torsdag 13. mars 2014

50 ÅR OG FEIRING

Lappetussa har blitt 50 år, eller 12 1/2 om jeg teller skuddårene:) Er litt priviligert som kan velge alder.... 
På invitasjonen til feiringen hadde jeg ett gaveønske for den/de som ville gi, og det var midler til ny symaskin:) Som dere ser så fikk jeg ny symaskin av mine gode venninner fra torsdagsquilten. Og ikke nok med det, men dem hadde sydd neglisjè og "lue" til meg også.... Er jeg ikke heldig? 
Og tro at disse damene hadde det morsomt da dem forberedte alt dette. For se på bildet med grønn hyssing, 15 stk 100 lapper er rullet tett sammen og festet i hyssingen. Jo mere jeg nystet ut, jo flere penger kom frem:) Morsomt...
Dere må også ta en titt på det bildet med rosa silkepapir. Her er det brettet papirpenger og festet i ståltråd i silkepapiret. 100 kr i femmere er festet på en veldig solid måte i ståltråd, pyntet med perler i begge ender. Det ble ett lekkert pengetre;) Har en mistanke om at det er Nim som er gift med ett søskenbarn av meg som står bak dette;) Hun er nemlig fra Thailand;) Men der tok jeg feil, det var visstnok "google" som har gitt ett par damer denne ideèn;) Kjempeartig med "noe annet". Takk for det Heidi og Anne Mette;)
Fikk hjemmelaget kort, og er vel ikke overrasket over hva som var temaet på det heller. Laget av ei kreativ tante;)
Og ikke minst fikk jeg meg briller, svanelue og lekkert halssmykke av min kjære søster;) Hva talen inneholdt forblir mellom meg og gjestene;)
For meg ble det en vellykket kveld. 
Og tro det eller ei, men jeg skal kjøpe meg ny symaskin:) Klem fra ei på 50