onsdag 30. oktober 2013

Stoff og Stil til Ringsaker?

Da må jeg få lov til å markedsføre litt;) Da jeg er en fan av Stoff og Stil, og bor i Brumunddal, noe som betyr ca 2 timer å kjøre bil til nærmeste Stoff og Stil butikk som er i Oslo, har jeg opprettet en facebook gruppe. Denne heter: Vi som ønsker å få Stoff og Stil til Ringsaker. 
Jeg har hatt kontakt med Stoff og Stil, og klarer vi å få en "mange" medlemmer så er dem villige til å se på om dette lar seg gjøre. Har ikke fått noe antall medlemmer vi må ha, men dem vi vurdere etterhvert om det er behov.Dem kommer til å følge med på gruppen har dem sagt:)  
Derfor håper jeg at dere som er på Facebook og som enda ikke er med i denne gruppen, kanskje vil bli medlem av den:) 
Se linken under her:

Stoff og Stil til Ringsaker 

fredag 25. oktober 2013

KOSELIGE POSER

 I sommer var jeg med torsdagsquilten på tur, og vi var da innom lappelåven på Harestua. Der fant jeg ett stoff med disse motivene dere ser på disse posene;) Den ene har jeg dekorert med to blomster i filt, da motivet kom litt skjevt på posen:) En enkel måte å "rette" opp på, samtidig som det gir det lille ekstra;) Da jeg skal på høstmarked i husflidslaget i morgen skal disse være med dit. Men for å ikke bare ha med disse motivene sydde jeg to stk med hjerter, som dere ser på det nederste bildet. Mønsteret på disse har jeg funnet ett quiltemagasin fra 2008, men jeg likte ikke måten dem ble sydd på, så jeg lagde min egen enkle måte. Dette gjør at jeg syr raskt ett par, så skal ikke se bort fra jeg plutselig har noen til iløpet av dagen/kvelden;) 
onsdag 23. oktober 2013

Toalettmappe med skråglidelås

Idag tidlig startet jeg med nok ei toalettmappe med skråglidelås. Motivet jeg har sydd i front er bare så herlig:) Klikk gjerne på bildet for å få det forstørret;) 

TOALETTMAPPE ELLER SMINKEPUNG

Da har jeg sydd noen små toalettmapper, eller kanskje det er sminkepunger eller penalhus;) Det morsomme med disse er at de kan bli litt frekke og spreke, eller litt mere "snille" og romantiske;) Disse blir nok med på høstmarked til helga;)

søndag 20. oktober 2013

SPISEBRIKKER

Da fikk jeg sydd på lukkekanten på disse spisebrikkene;) Disse var morsomme og raske og sy, så ikke umulig at det kan bli flere av disse;) Mønsteret har jeg hatt lenge, men endelig fikk jeg sydd dem:) 

lørdag 19. oktober 2013

Toalettmappe med skråglidelås

Etter at Tone var på besøk torsdag, og hun viste meg og Wenche hvordan hun syr i skråglidelås, måtte dette prøves;) Wenche kom en tur igår og vi satte igang mens vi hadde det ferskt i minne;) Jeg fant stoffer jeg følte jeg ikke burde applikere på, mens Wenche ville ha på ett par hjerter. Beklager at jeg glemte å ta bilde av Wenche sin halvferdige toalettmappe.... Hun ble altså ikke ferdig mens hun var hos meg. Jeg er ferdig med min, og dette ga mersmak:) Det var utrolig enkelt, men du verden så dekorativt;) Det blir garantert flere med denne løsningen:) 

fredag 18. oktober 2013

HYGGELIG SYBESØK

Igår fikk jeg hyggelig besøk av min gode "blogg-venninne" Tone fra Ottestad. Hun hadde med symaskina og vi skulle sy i hele går, men hvor ble tiden av? De to første timene satt vi vel bare og pratet og pratet..... og tiden gikk så altfor fort;( Mens vi satt på syrommet kom ei god syvenninne, Wenche på besøk, og hun fikk noen gode tips av Tone om hvordan hun syr i "skråglidelås" i toalettmappene sine. Disse flotte toalettmappene kan dere se på Tones blogg her : 2nes-quilt . 
Dere ser hvor ivrig Wenche er på det nederste bildet hvor hun noterer og tegner hvordan dette skal gjøres;) Jeg storkoste meg i hele går :)

tirsdag 15. oktober 2013

MER FORKLE

Mens jeg er i farta så ble det ett forkle til;) Syntes disse var så fine, og morsomme å sy. Hadde akkurat til ei kappe igjen av det rutete stoffet nederst så da var det like greit å bruke opp det:) Dette forklede har bare en lomme, men en trenger da vel ikke følge mønsteret til punkt og prikke bestandig? Nå skinner solen i Brumunddal og jeg skal få ett herlig besøk av mitt barnebarn, så da kan syrom være syrom ute meg, resten av dagen;) Ha en fin dag;)

mandag 14. oktober 2013

FORKLE

Dette er ett mønster jeg har kjøpt hos Stoff og Stil, og som jeg synes var litt festligere enn ett helt enkelt forklemønster. Og på dette forkle har jeg sydd litt med min "vanlige" symaskin, men mest med overlock maskinen;) Dette ga mersmak så jeg lurer på om jeg skal "rote" litt i stoffene mine og se om jeg kan sy ett til:) Bruker lenger tid på å finne stoffer enn å sy er min erfaring så vi får se.......

søndag 6. oktober 2013

2 like løpere

Startet på løperen "Magda" som har stått i ett av MyQuilt bladene. Jeg skar stoffer slik det står i mønsteret, men der skulle en ha 5 felt med de buede feltene, og den 6. skulle skulle brukes til spisebrikke. Denne løperen blir da så lang at jeg hadde ikke stoff til å bruke på de sidepartiene uten å måtte skjøte, noe jeg ikke hadde lyst til. Derfor fant jeg ut at en stk spisebrikke har jeg ikke bruk for, men to mindre løpere var en en bedre løsning:) Tenker at disse kan brukes på ett mindre bord hver for seg, eller etter hverandre på ett litt lengre bord:) Tror faktisk at det siste kan bli både annerledes og fint:)  
Nå er snart helgen over, og jeg er i tenkeboksen....... Hva skal jeg sy nå?
Jeg tar kvelden fra syrommet så for vi se hva jeg finner på i morgen;) Ønsker alle en riktig fin uke:)

onsdag 2. oktober 2013

SMÅPIKEKJOLER


Da har jeg heklet bærestykker og blondekant, før jeg monterte på skjørtet.  Det er veldig raskt å hekle disse delene, da dem er i str 12, 24 og 36 mnd. Fine med pologensere og matchene strømpebukse til på vinterstid, samt lette og luftige på sommertid. Det er heklet i bomullsstoffer.