mandag 29. april 2013

KJOLE/TUNIKA

 Jeg har gått 3 kvelder på overlock kurs, og i kveld er det siste kurskveld. Dette har vært lærerikt for meg, fordi nå tør jeg å utforske overlockmaskinen mer. Har i den anledningen sydd meg en kjole/tunika. Stoffene og mønsteret er kjøpt på Stoff og Stil i Oslo i høst, men har blitt liggende da jeg ikke følte meg trygg nok på overlocken:) Jeg har applikert på blader og en blomst foran for å pynte opp den, samtidig som jeg fikk frem det røde stoffet også. Dette var morsomt, så jeg gleder meg til fortsettelsen. Den største utfordringen for min del fremover blir vel å velge hva jeg skal sy av klær og lappeteknikk:) Heldigvis har jeg begge maskinene stående ved siden av hverandre så jeg slipper å rydde frem og tilbake;) Ønsker dere alle som er innom og kikker, ei riktig flott uke.

torsdag 25. april 2013

PASS, BILLETTER OG LOMMEBOK

Pass og billetter mappe
 Min søster fylte år i går, og har egentlig bestilt en slik mappe til pass og billetter. Da dem reiser litt er dette en veldig grei måte å holde orden på alle papirer:) Jeg hadde dette Parisstoffet liggende og syntes det passet veldig bra da hun og jeg har vært i Paris sammen for noen år tilbake:) Samtidig som det er ett motiv som jeg syntes passet uansett. Jeg har frihåndsquiltet tekst på mappen for å sette litt personlig preg på den.
I tillegg til pass og billetter så trenger en også utenlandsk valuta da en er på tur, så hva passet vel bedre enn ei lita lommebok i samme stoff? 
Lommeboken var rask og enkel å sy, så denne blir det nok flere av:) 
Frihåndsquiltet tekstUtsiden av lommebok

Innsiden av lommebok


Lommebok med glidelåslomme på utsiden

Baksiden av lommebok

mandag 22. april 2013

OVERLOCK KURS

Da har jeg gjennomført 3. kurskveld i overlocksøm:) Her har jeg sydd sammen kvadrater med 3 sømmers bred flatlock. Brukte tykk knappehullstråd som ga en fin effekt. Ei anna ei brukte heklegarn og sydde med. Det er alltid morsomt å lære noe nytt..... 
Nå har vi igjen en kveld av kurset, så da blir det spennende å se hva vi skal sy den kvelden;)

søndag 21. april 2013

SELVGJORT ER VELGJORT


Det begynte å bli dårlig med plass på trådsnellestativet mitt, og da var det bare å lage seg ett. Jeg hadde ei benkplate som var 60 cm dyp og sagde av en del så den er ca 60x65.
Tok ett sort stoff jeg hadde som jeg synes er litt for tynt til å bruke å sy med, trekte dette utenpå for å få sort bakgrunn. Jeg innbiller meg at fargene på trådsnellene synes bedre på sort enn trehvit:) Hefthammeren ble brukt for å feste stoffet bak på platen. 
Da var det bare å finne spiker som var lange nok, og jeg målte opp hvor dem skulle være. Slo i den ene spikeren etter den andre, og vips så hadde jeg nytt trådsnellestativ:)
På det nederste bilde har jeg satt i noen 
trådsneller for å vise hvordan det ble. Nederst har jeg større sneller som brukes på overlockmaskinen. 
Jeg ble veldig fornøyd og har fått flere plasser som skal fylles opp, noe jeg regner med er fort gjort;)
Dette klarte jeg på egenhånd mens mannen i huset så fotballkamp på TV. 

GIVE AWAY HOS LIV AAGOTS QUILTEBLOGG

Jeg tok min lille blogg runde, slik jeg pleier, og hos Liv Aagots Quilteblogg er det give away med små flotte punger i premie til vinnerne;) Disse er så søte så det anbefales å ta en kikk og melde seg på. Om du ikke ønsker å melde deg på, så er denne bloggen verdt et besøk uansett:)

torsdag 11. april 2013

BYVESKA

Da har jeg sydd byveska til ei venninne av meg;) Hun skal ha den som gave til mora si;) Det er en stund siden jeg har sydd byveska og det var morsomt å sy den igjen. Dette er ett mønster jeg liker å sy etter:) Jeg er glad i å sy prosjekter hvor det er litt ulike arbeidsoppgaver så det ikke bare blir "plankekjøring"

tirsdag 9. april 2013

OVERLOCK KURS

Kari Anne fremst, og meg bak
Endelig skal jeg lære å bruke overlockmaskina mi fullt ut;) Startet på kurs hos Hamar Sysenter igår kveld og vi var 5 damer med forskjellige overlockmaskiner. Igår gikk det hovedsaklig i å træ maskinene samt lære litt om justering av trådene når dem ikke syr "pent". Jeg har hatt maskina mi i snart 4 år og har kun sydd ei ammepute for 3 år siden... Så det var på tide å få tørket støv av den og la den komme frem i lyset;) Dette var morsomt, og jeg har allerede lært kjempemye, så dette lover bra da det gjenstår 3 kvelder;)