fredag 30. november 2012

JULELØPERE

Da ble det to like juleløper istedenfor en. Jeg kjøpte papirmaler til disse hos quilteland, hvor jeg fikk kjempegod service. Har sydd disse stjernene uten papirmal også, men er ikke i tvil om at disse var raskere å sy. Jeg er i utgangspunktet ikke noe glad i papirsøm, men dette ble noe annet for meg;)   

torsdag 29. november 2012

JULETRETEPPE

Det ble kjøpt med mønster fra Islandsturen på dette juletreteppet. Morsomt å sy log cabin igjen. Hjerter og blader er aplikert på og de skulle egentlig være i flere farger sydd i crazy quilts men jeg synes det ble bedre å "roe" det litt ned med ensfargede stoffer. Bladene er sydd i melert stoff så det blir litt liv i dem;) På det nederste bildet viser jeg baksiden hvor jeg har brukt fleecepledd, og har da ikke brukt vatt i teppet. Dette gjør det bedre å montere sammen ved quiltingen. Enkelt og morsomt prosjekt. Kan også brukes til duk om en ønsker det selvfølge.lig


fredag 23. november 2012

KLAR FOR JULEMESSE


I morgen skal jeg være med på ei lokal julemesse. Har vært med på denne noen år nå, og det er veldig trivelig da treffer "bygdefolk" og andre utstillere. Viser her litt av det jeg skal ha med meg. Og noe har jeg vist tidligere. Gleder meg til å treffe mye folk i morgen;)torsdag 22. november 2012

"JULEPOSER"

Da disse posene som kan brukes til så mangt er veldig populære på messer, har jeg sydd noen få i år. Har laget to stk som er mindre enn de andre. Disse ble mest til for å bruke opp rester som var store nok til få slike poser:) Får stadig tilbakemeldinger om at disse er såååå fine;) Må si det er veldig koselig å få slike tilbakemeldinger, da dette sier noe om at andre liker det jeg lager:) 

tirsdag 20. november 2012

ENKEL LØPER

Da har jeg "komponert" løper til ei svigerinne. Jeg fikk med det gråbrune stoffet som det er aplikert på, med forespørsel om jeg kunne få til en løper. Dette er ett møbelstoff som er brukt til å trekke om noen stoler så da falt valget av "tilleggsstoffet" på japanske stoffer:) Klikker dere på bildet vil dere se strukturen på stoffet bedre. Resten taler for seg:) Enkel løper som blir hentet i kveld;)

tirsdag 13. november 2012

VINKUER I FLOKK

Kua mi jeg takker deg
deilig melk du gir til meg, 
hver en dag jeg til mitt brød
drikker melken god og søt........

Jeg fikk bestilling på to vinkuer da jeg var på høstmarkedet i oktober. Ønsket var å få dem i "kustoff". Skjebnen ville det slik at jeg fikk en biltur forbi stoff og stil, og det har seg slik at bilen kjører aldri forbi der da butikken er åpen.... Dette medførte i at jeg fikk kjøpt "kupels". For å være sikker på at jeg skulle få nok stoff kjøpte jeg litt ekstra. Flaks tenker jeg nå, for etter at jeg var kommet hjem og skulle til å sy, fikk jeg en telefon av hun som hadde bestilt den ene av kuene. Det var ønske om ei maken ku til..... Og skjebnen slo til igjen, og gjorde at jeg fikk nok stoff til 3 stk dagros, To av dem har sorte ben, og jurene er sorte på alle tre, Men hvem har sagt at kua ikke har sorte ben og jur. 

søndag 4. november 2012

"TWISTPOSEHOLDER"


 Har sydd noen "poser" til å ha twist eller noe annet i. Har igjen aplikert noen hjerter, som gjør det lille ekstra på disse posene:) Disse er enkle og raske å sy, samtidig som en kan gjøre litt ut av stoffvalg og motiv om en ønsker det.

lørdag 3. november 2012

SMINKEPUNG/PENAL

Jeg sydde ett par like sminkepunger/penal til høstmarkedet. Disse er det utrolig med plass i. Og det som er morsomt med dem er at en kan variere "enkelt" i utformingem med stoffene. Jeg valgte å applikere hjerter på begge, og synes det gjorde dem litt søte:) Enkle å sy så anbefales om du trenger noe "fort ferdig"

torsdag 1. november 2012

HALLOWEEN

I går kom to av nabobarna utkledd i de fineste kostymene og ringte på døra:) Flaks for dem at jeg tilfeldigvis husket at dem kom ifjor, og var litt bedre forberedt i år. Godteriet var i hus, og jeg sydde "godteposer" som jeg fylte opp. Skal si det var to som ble veldig fornøyd. Artig å finne på noe som kan overraske den andre vegen også.