onsdag 31. oktober 2012

LANDSKAPSBILDE

Fant ut at det er lenge siden jeg har sydd landskapsbilde, så for å friske opp fremgangsmåten på det ble dette bildet til:)
Utfordringen her var å få riktig liv i vannet. Jeg gikk på kurs da jeg lærte å sy denne teknikken, men der fikk vi bare mønster på ett motiv, så for å gjøre mer ut av det, tegnet jeg motiv jeg kunne sy selv. Det er veldig enkelt da en kan fremgangsmåten på syingen.

søndag 28. oktober 2012

HØSTMARKED VELDRE HUSFLIDSLAG

Igår var det høstmesse hos Veldre Husflidslag, og jeg hadde en stand sammen med min gode venninne Aud;) Aud gjør alt av håndarbeide, men har nok litt angst for symaskina. Men må hun, så er det ikke verre med det enn at hun syr litt også:) Vi hadde bord sammen så det dere ser til høyre (søm) på bordet og på veggen bak er mine produkter, mens strikketøyet til venstre er Aud sitt:) Dette var ett vellykket arrangement for både husflidslaget, og for oss som satt på "stand" der;) Så nå får jeg se om jeg kan produsere litt og fylle opp lageret til neste messe som er i november;)

onsdag 24. oktober 2012

APPLIKASJON

Det er utrolig hvor mye rart en har liggende i hyller og skuffer på ett syrom. Jeg for min del fant igjen noen "gjestehåndkleder", og tanken var å applikerer på disse. Dette er en fin måte å bruke "småbiter" på. 

tirsdag 23. oktober 2012

VINKU

Da er det en god stund siden sist jeg sydde ei vinku;) Jeg skal være med på høstmarked i husflidslaget førstkommende lørdag, og fant ut at jeg kunne ha med ei sånn, til salgs. Begynner egentlig å bli litt lei av å sy disse kuene, men det er noe spesielt med dem også;)

mandag 22. oktober 2012

"SNART JUL"

Har funnet mønstert "snart jul" av Runa M. som jeg kjøpte ifjor. Stjerneløperen sydde jeg ett par av til advent ifjor, men hadde lyst til å sy begge løperne på mønsteret i julestoffer nå. Da en skal finne stoffer til stjerneløperen må en tenke på fargesammensetningen slik at en får frem stjerna i mønsteret.
Stripesettet på den andre løperen var vel noe av det raskeste jeg har gjort. Vips så var det en løper ferdig;) Brukte kroklisser i kanten på stripene, noe som gjør løperen litt mer delikat;)
Anbefaler mønster av Runa M. da disse er veldig greit forklart.
Det nederste bildet viser forskjellen på størrelsene på dukene:)

søndag 21. oktober 2012

TUR TIL ISLAND

Torsdag 11. oktober - søndag 14. oktober 2012 reiste 14 "lappedamer" til Island. Hovedmålet vårt var ett besøk hos Europas største Quiltebutikk, Virka. Vi fikk ta bilder av modeller og ellers i butikken, så her er noen av de jeg tok. Vi ble påspandert kaffe og kunne legge fra oss jakker og vesker slik at vi kunne se oss godt rundt i butikken. Det ble veldig mye inntrykk da butikken bugnet av modeller, mønster og ikke minst stoffer. Balistoffene hadde en egen avdeling som flere av oss storkoste oss i. Litt  morsomt var det å se at det var flere modeller av Jinny Beyer som er en av mine favoritter også:)
Hyggelig betjening var det der også, og da ei av damene pratet norsk gjorde dette det enda enklere for oss om det var noe vi lurte på.
På det nederste bildet ser dere noen av damene etter shoppingen utenfor Virka. Vi står og venter på taxi som skal kjøre oss til Ullvarefabrikk. Det skal sies at vi hadde med ei som ikke syr, men hun er ei vandrende strikkemaskin. som helt åpenbart MÅ ha flere timer i døgnet enn oss andre:)
Vi var flere som handlet garn da dette var til priser vi ikke kunne motstå.
Stoffene på Virka var også billigere enn priser vi er vant til.
Vi hadde en flott tur i flotte omgivelser, og værgudene var med oss denne helgen:)
Så takk til mine "medsøstre" for en herlig tur:)

onsdag 3. oktober 2012

STOR POSEVESKE

Da fikk jeg endelig prøvd meg på "Runa" som jeg har sett på lenge. Mønsteret står i ett av Quiltemagasinene jeg har. Denne er forholdsvis stor, men veldig grei å sy. Stoffvalget var ikke så enkelt synes jeg, da det ikke holder med 30 cm som en ofte kjøper i disse lappebutikkene hvor bitene er ferdigskåret. Jeg synes japanske stoffer passet veldig bra da denne veska er litt robust. Det eneste jeg synes er at veska kan bli i største laget hvis du er litt lita selv.


mandag 1. oktober 2012

FANAGENSER TIL BARNEBARNETHar strikket fanagenseren til barnebarnet;) Litt stor, men det er bra, så har han den bare litt lengre:) Måtte prøve den da han kom på middag idag, og han spør: " ha du strikke genser, momor? Er fin......"
Gode gutten våres;)